29-07-10

Slechte gewoontes afleren...

Laat ik het vandaag iets hebben over iets wat ik niet meer doe. Namelijk het afgrijselijke woord, DIEET. En dat is zo'n verademing, dat kan je alleen maar begrijpen als je voor jezelf ook beslist hebt om niet meer aan die massagekte mee te doen, volgens mij. Het opgedrongen ideaal wat je ziet in "de boekjes" bestaat trouwens niet voor vrouwen want de meeste modellen zijn nog kinderen...je kan niet zeggen dat een meisje van amper 17 als model staat, voor pakweg Armani of zijn collega's een normaal vrouwenlichaam heeft. Is mijn mening , natuurlijk...Voor ik kinderen had zag ik er ook glad en strak uit...na 2 kinderen kon ik nog steeds niet klagen hoor, ik kon makkelijk in een 38 of hooguit een 40 en toch ging ik steevast op dieet. Alsof het iets was dat hoorde bij de maandagmorgen. En ik deed alles, van punten tellen bij weight watchers tot soepdieet. Ik hield alles ook maar vol tot vrijdags, wat al een hele prestatie is, in het weekend liep het steeds mis. Ik viel eigenlijk ook niet echt af (waarom zou ik, ik was niet dik) maar ergens was het een gewoonte geworden. Altijd bezig met eten en afvallen en maten enz..een tijdschrift dat beloofde dat je 3 kilo in een week kon afvallen met een dieet zus of zo, kon ik niet laten staan. Ik ging dat uitpluizen en van voor naar achter lezen en denken dat ik ook dringend weer moest afvallen.

Na mijn 3e kind en wat meer jaren op de teller weet ik steeds meer wat ik wel en niet wil. Neen, ik wil niet bij elke hap die ik neem , een rekenoefening oplossen om te weten hoeveel punten ik naar binnenwerk. En ik wil al helemaal geen akelig soepdieet meer volgen...Neen, ik pas niet meer in een maat 38 en meestal ook niet meer in een 40...maar nu las ik deze week in de krant dat wij vrouwen moeten streven naar een maat 42, dat dat een normale , doorsnee vrouwenmaat is. Klinkt dat niet zalig??? OOOh my, ik heb een ideale vrouwenmaat!!! Heerlijk zeg!!En dat allemaal zonder dieet...Want het gekke is, toen ik na een jaar "ontzwangeren" nog steeds een paar kilootjes moedervet meesleurde rond mijn heupen en borsten en het kotsbeu was om op maandag weer vol goeie moed een dieet aan te vatten, toen bleef ik gewoon hetzelfde, neen, ik raakte die paar kilootjes teveel niet kwijt en ik weeg nog steeds wat meer dan vroeger maar ik geniet en eet alles wat ik wil en door gewoon regelmatig wat te sporten (niet te vaak!!) blijf ik helemaal goed. Dat klinkt toch als muziek in je oren?!

Ik ben er helemaal over, al dat moeten en vasten en honger lijden...ik kleed me er wel naar en ben hevig fan van programma's zoals Trinny en Susanah (alhoewel ze soms iets te bruut zijn, in mijn ogen) ...

En straks ga ik nog een halfuurtje op mijn crosstrainer, terwijl ik een afleveringetje sex and the city meepik en daarna...mmmm, dan pak ik mezelf een groot glas koele, witte wijn en dan zet ik mij neer met een gezellig boek (daarnet meegebracht uit de bib) over huizen inrichten met vondsten van de vlooienmarkt...en dan geniet ik zo erg dat ik na dat glas nog wel een tweede glas pak.

Proost!

Hieronder een fotootje van de vondst van de dag...een koddig vaasje ,niet op de vlooienmarkt gespot maar gewoon bij de Hema en ik betaalde er amper 4 euro voor, super toch?

Bolletjesvaas.JPG

 

 

18:28 Gepost door katrien in Mezelf | Commentaren (2)

Commentaren

Gelijk heb je .... alles mag, niets moet !
Heel mooi blogje trouwens, echt leuk om te lezen...
Groetjes,
Tine

Gepost door: Tine | 30-07-10

Reageren op dit commentaar

Hey Tine, dat doet mij plezier dat je komt lezen!!!

Gepost door: happy | 31-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.