08-08-10

Weekend-dingen en ergernisjes

Ik probeer mij zo weinig mogelijk te ergeren...want, ...(en dat heb ik gelezen in een boekske) daar heb je eigenlijk vooral zelf last van en dat klopt dus absoluut. Maar ik erger mij toch de laatste tijd aan al die kookprogramma's ...dat stopt dus niet! Ik erger me vooral aan de volledige woordenschat die erbij hoort. En ook de houding die je erbij moet aannemen...zoals het woord "passie"...ok, allemaal goed en wel maar hoe doe je dat, koken vol passie vb. ik stel me daar rare dingen bij voor, ik kook graag, maar ik kook gewoon, snap je. Ik hak groenten fijn, ik bak zelf ons dagelijks brood (amen) en ik maak lekkere maaltjes, zoals vrijdagavond, uit een italiaans kookboek, pasta met gegrilde aubergines, parmahamsliertjes en parmeggianokaas erover en dat was dus mmm, jammie ,maar ik sta toch maar gewoon achter die kookpotten en grilpan. Niks passioneels, dus.

Ook het woordje "cuisson" hoor je nu te pas en te onpas...en dan die sterrenchefs...Peter Goossens en Sergio Herman...zucht...die praten over "dit is een sprankelend gerechtje" en "hiervan krijg ik een wauw-gevoel" of slechter "dit is een saai bord"...maar het meest erge is die Sergio...die staat in "de boekskes" als een nieuw sex-symbool, een man die begeerd wordt...(??) en dat speelt hij uit, jaja, ik heb hem door...hij had het over "je kan een gerechtje sexy maken door er fijne stukjes truffel aan toe te voegen" (Duh??????) en het meest, meest erge vond ik zijn uitspraak over een stuk chocoladetaart "dit is zuivere sex on a plate".

Ja zeg....komaan, daar lach je je toch ziek om...ik toch. Je kan veel zeggen over sex en ik wil daar gerust een klapke over doen maar sex op een bord ...belachelijk zeg!!!! Hoe verzin je het???

Voor de rest kan ik nog vol "passie" zeggen dat mijn radijzen goed groeien! Ik zie ze groeien terwijl ik ernaar kijk en ik heb ze dan ook wat verplant uit de zaaibakskes naar de grotere velden (humm)

P1020612.JPG
Ik heb , met technische hulp en bijstand van mijn man een rits in genaaid (ook bedankt aan you-tube) in een rokje, helaas is er weer wat misgegaan en zal het weer een stofvoddeke worden maar ik weet nu "hoe en wat" voor de volgende rok. Ik heb een vreselijk lekker chocoladebrood gebakken, je kan er maar één snede van eten en dan moet je even bijkomen in de zetel want het is heel zwaar . Paar struiken ingekort in de tuin, volle pampers ververst, fietsen rond de stadsmuur van Brugge, was buiten gehangen en weer dringend binnengehaald voor de regen enzovoort....
Fijn weekend!

14:45 Gepost door katrien in Mezelf | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.