24-09-10

Bijnamen geven...

Ik ben er niet trots op maar het is sterker dan mezelf....Ik doe niks liever dan mensen bijnamen geven...Eigenlijk kan ik het niet laten en gaat het vanzelf. Bij sommige mensen en in sommige situaties floept er gewoon een naam in mijn hoofd...mijn zus en ik deden dit al toen we amper 10 waren...op reis hadden we ook altijd snel namen klaar voor mensen aan het zwembad of in het restaurant. Ik herinner me nog Billy Turf en Miss Donaldson en de Pushers, die laatsten waren een vader, moeder en grote dochter met vreselijk kroezelig, erg lang haar...ze kaapten onze taxi weg voor onze neus en staken altijd voor tijdens het buffet. Op huwelijksreis met mijn man ging ik lustig verder en hadden we "Sausmond" en "Harrewar"...

Harrewar was een Brit en werd elke dag ingegraven in het zand door zijn 2 kinderen...enkel zijn hoofd stak uit en zijn haar stond altijd piekerig...vandaar.

Enkele jaren terug had ik een collega die zo'n slijmbal was bij de baas...ik doopte hem "De Labrador" wegens overdreven loyaliteit voor de baas...Een andere collega kreeg de naam "De Gatkrabber", letterlijk, dus meer uitleg is niet nodig.

Dan hadden we nog "Het Schaap" wegens zeer schaapachtige blik , vooral als er iets moest uitgelegd worden, keek hij me aan als een schaap . "Out of Afrika" want die liep dikwijls in zo'n belachelijk wit linnen kostuum en dan ook nog " Roy Orbison" wegens zeer donkere zonnebril, zelfs bij bewolkt weer.

"Peppie en Kokkie , De Lekpot ,Roze Brommer (ook al reed ze met een paarse brommer) Neusje en Miss Donaldson"....het is mijn geheimpje...en ik kan het niet helpen.

14:21 Gepost door katrien in Mezelf | Commentaren (3)

Commentaren

haha, herkenbaar, deden wij als kind ook al :o) soms waren we na verloop van tijd al lang vergeten waarom precies die ene naam maar natuurlijk bleef dat dan hangen.. en dan verzonnen we nadien allerlei details, kleurden we die persoon zijn leven helemaal volgens hoe wij het dachten dat het ineen zat.. aan fantasie geen gebrek :o)

Gepost door: hilde | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

LOL, ik ken er ook zo massa's, de meest vindingrijke was mevrouw converterende platvoet (juf fysica in middelbaar met haar heel grote voeten zo uit elkaar, converterend dus volgens de fysica), mammoet, Schanulleke (allemaal juffen)
Madam slecht nieuws (1 van de bazen op het werk) is ook een topper hihi

Gepost door: Bollewietje | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Hahahaa...da's een goeie Bollewietje...
Ben eigenlijk nog een goeie vergeten te vermelden...
"St. Tropez en haar chi-chi boy..."
Voor een echt jetset-koppel hier uit het dorp...haha!!!

Gepost door: happy | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.