29-10-10

Flits!

Ik zag ze van ver staan deze ochtend...zo'n geniepig flitsautootje, met achter het stuur een nog geniepiger politiemanneke...Ik reed iets sneller dan 50, dus onmiddellijk stond ik op mijn rem en reed aan een slakkengang van 35 (om geen risico te nemen) voorbij de onheilsplek....

Vriendelijk als ik ben, waarschuw ik normaal een beetje de tegenliggers door eens mijn grote lichten te trekken. Maar deze keer niet..er kwam zo'n " speedkarre" af. Je kent ze wel...meestal van die helblauwe kleine moordmachines. Verlaagd, met brede banden op , donkere zijruiten en achter het stuur een opgeschoten tiener met puisten en pet. Zo'n autootje, waarvan je eigen auto even weg en weer rilt, doordat hij je met zo'n hoge snelheid passeert...zo'n autootje waar je, zelfs als alle ruiten dicht zijn, je oren in je vingers steekt omdat de muziek zo luid staat..(en neen, ik wil niet klinken als een "volwassen zagewijf")

Ik keek in mijn achterruitspiegel...en ja hoor, FLITS!!!! Hij staat erop, hij krijgt een boete, eerstdaags in zijn brievenbus. En weet je...dat is zijn verdiende loon...want ik ben geen heilige en krijg ook wel eens een boete en ik rij ook wel eens te snel, maar ik kan er absoluut niet tegen dat die gasten" racen" op de weg.

Op een weg waar kinderen,( zoals mijn dochter misschien) op de fiets naar school rijden, terwijl ze blij zijn dat het vrijdag is...waar ze plannen maken voor het weekend en waar ze zeker niet van de weg gemaaid willen worden door één of andere loco...

Dus vanochtend was dat geniepige politie-agentje met zijn "fotokodak" mijn vriend.

11:55 Gepost door katrien in Mezelf | Commentaren (2)

Commentaren

Is wel handig, zo iemand die flitsers opmerkt. Laat je het me weten wanneer je ze nog eens ziet in het brugse. :)

ps: ik heb geen klakske en zo'n racebakske. :-)

Gepost door: koekepeertje | 31-10-10

Reageren op dit commentaar

Awel, ik geef je volkomen gelijk. Als moeder hanteer ik krak dezelfde principes. En de boete ... die kan voor hem niet hoog genoeg zijn.

Gepost door: Stefanie | 01-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.