22-06-11

Wat hebben wij geleerd vandaag?

Ik hou deze blog hier maar als "de slecht nieuws blog"... de blog om te ventileren....

En wat hebben wij dan geleerd vandaag???

Punt 1. Hospitalisatieverzekeringen zijn bandieten, dieven, oplichters en kortweg rotzakken.

Punt 2. Als je mama, oma en overgrootmoeder dood zijn gegaan aan kanker en zelf heb je (via bewijzen van een erfelijkheidsonderzoek) ook het gen, die deze shitziekte veroorzaakt...steken luitjes van de hospitalisatieverzekeringen zich weg achter een definitie van het woordje "ziekte". is dat niet om je "ziek" te lachen, ze halen er gewoon het woordenboek bij om ervan af te geraken.

Punt3. De definitie van ziekte is het volgende, "een ziekte is een aantasting van de gezondheidstoestand waarvan de symptomen medisch objectiveerbaar zijn en als dusdanig een diagnose toelaten en een therapie vereisen."

Met als besluit dat mijn operatie, preventief is...en ook al heb ik 85% kans op borstkanker , zitten mijn borsten nu al vol bolletjes (die nu nog klein zijn), sta ik voor het feit dat ik straks geen echte borsten meer heb, een rits van links naar rechts, neptepels van een overschotje buikhuid, geen eierstokken meer, zodat ik lekker al op 38 jaar met de menopauze kan dealen.... toch beslissen 2 personen van "de dienst uitkeringen" en iemand die zichzelf "assistant manager/team leader" noemt, dat ze mijn hospitalisatie niet ten laste kunnen nemen...Ik ben niet ziek...het is immers een "preventieve operatie"...

Het hele gebeuren is een financiële aderlating...moet ik dan toch maar eerst wachten tot ik kanker krijg en dan de verzekering opzadelen met een factuur met bedragen van 6 nullen?

Of zal ik hier zelf voor opdraaien...veel keuze is er niet. Ik heb 3 kinderen, een schat van een man, een leven dat nog voor me ligt, nog teveel onbeschreven bladen, nog teveel plannen en wensen...

Maar het hierbij laten...neen, dat kan ik niet. Eerst maar even vechten en alles uit de kast halen. En dan pas buigen. Als ik moet, dan bijt ik hard...dan zet ik mijn tanden en laat ik niet snel los.

What doesn't kill you, makes you stronger...wacht maar af, plantrekkers van de verzekeringen...ik geef niet zo snel toe....en al zeker niet als er met 2 maten en 2 gewichten gemeten wordt...wat voor de één kan moet voor de ander ook kunnen.

 

 

 

18:16 Gepost door katrien in Mama, Mezelf, Zus | Commentaren (4)

Commentaren

Het zou nog niet eens dénkbaar mogen zijn dat ze nog maar zouden twijfelen.... hoe is het mogelijk zeg, je hebt al ellende genoeg en dan nog deze strijd erbij....
Hopelijk geraak je eruit en zullen ze toch nog tussenkomen in de kosten. Zit je zus met 't zelfde probleem of lees ik nu in je laatste zin dat het bij haar wel ok is?
Laat je niet doen hé!
Veel succes en sterkte!
Tine

Gepost door: Tine | 24-06-11

Reageren op dit commentaar

Net naar het nieuws aan het kijken waar ik een gelijkaardig verhaal hoor. Vreselijk en niet te begrijpen!!
Take care...
Isabelle

Gepost door: Isabelle | 06-07-11

Reageren op dit commentaar

Ik las net van zussen die hetzelfde meemaken als jullie ,ze zijn uit Lokeren.
Misschien samen iets ondernemen , jullie verhalen bundelen en sturen naar een minister ofzo en hopen dat daar iets positiefs uit komt?
't Is maar een idee...er zou meer moeten kunnen gedaan worden ,hé?
Groeten ,Martine

Gepost door: Martine D. | 07-07-11

Reageren op dit commentaar

Dit is echt om misselijk van te worden! Wie bepaald zo'n dingen? Een beetje menselijkheid zou op zijn plaats zijn. Ik hoop echt dat het je lukt om hier nog verandering in te brengen!

Gepost door: Ellen | 03-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.