21-12-11

Wat eten we vandaag?

Iets nieuws...(gezien op een amerikaanse blog, als ik me niet vergis) en er een beetje mijn eigen draai aan gegeven...

800 gram spruiten en spekblokjes in een grote ovenschotel, 15 min in voorverwarmde oven (200°) onder grill zetten.

P1070989.JPG

Ondertussen geschilde aardappelen in cm-dikke-plakjes snijden, toevoegen (aan één kant zodat de aardappeltjes apart liggen) en het geheel overgieten met olijfolie en nog eens 15 min roosteren, paar draaien van pepermolen en grof zout erover. Af en toe controleren zodat het boeltje niet gaat aanbranden....dan grill uitzetten, dus enkel warmte onderaan de oven.

P1070994.JPG

 

Eén ongeschilde appel in stukken snijden , bij de spruitjes leggen , overgieten met rodewijnazijn.P1070996.JPG

Nog 15 min in de oven ,zodat appeltje en aardappels goed zacht zijn, opdienen met eventueel nog wat goed gekruide , gebakken kipfilets erbij.

13:39 Gepost door katrien in Koken | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.