07-01-12

Pindakaas cupcakes met chocoladetopping

Je kan kiezen tussen een cupcake opeten of gewoon aan je billen plakken, het eindresultaat is hetzelfde, maar dit recept is zoooooo lekkerrrr....

P1070968.JPG

125 gram zelfrijzende bloem

125 gram suiker

125 gram boter

2 eitjes

1 el melk

dikke soeplepel pindakaas*

Begin met de oven voor te verwarmen op 180°

Boter beetje laten smelten in microgolf (zo'n 45 sec) en heel goed mengen (mixer) met de suiker, twee eitjes erbij , bloem erbij mengen en pindakaas en melk erbij, goed luchtig mixen. Beslag in cupcakes-vormpjes gieten, ik gebruik een bakplaat waar 12 papieren vormpjes inpassen. Verdeel het deeg dus wat gelijk over de 12 vormpjes. Eventueel in elk vormpje nog een stukje pure chocola duwen (njammie)

18 à 20 min bakken (hangt beetje af van je oven) in het midden van de oven op 180°

Laten afkoelen op een rooster en ondertussen topping maken...150 gram poedersuiker mengen met 150 gram roomboter en een goeie kwak roomkaas (een kwak is bij mij een soeplepel of 2) en wat gesmolten pure chocolade of gebruik chocoladepoeder (hoe meer hoe donkerder de topping). Goed en lang mixen !

 Topping nog wat laten opstijven in de koelkast tot de cakejes echt afgekoeld zijn.

Topping in een spuitzak en dikke toef op de cupcake spuiten, nog wat versiering erover zoals hagelslag of suikerpareltjes...

* Indien geen liefhebber van pindakaas kan je dit gerust vervangen door wat vanille of amandelextract.

 

 

15:26 Gepost door katrien in Cupcakes, Koken | Commentaren (2)

Commentaren

Mmmmm ga ik zeker eens proberen!
Gelukkig Nieuwjaar hé, op naar een fantastisch jaar!
Waar is de tijd van de naailessen bij mme Couture... 't was er ni altijd even leuk, maar k heb toch wel t een en t ander geleerd! Jij maakte ook alweer zo veel leuke dingen, ik ga zeker regelmatig nog eens komen kijken! En misschien tot binnenkort hé? Kom gerust een af naar Cafee Couture om te stikken en bij te kletsen! groetjes, Marieke

Gepost door: Marieke | 07-01-12

Reageren op dit commentaar

Helaas hier een paar huisgenoten met een allergie voor pinda maar dat het lekker is wil ik zo ook wel geloven.

Gepost door: Nana | 09-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.