08-05-12

Receptje uit de nieuwe keuken

IMG_4232.JPG

Ietsje meer tijd nodig voor dit dan de snelle slaatjes...maar heel lekker en budgetvriendelijk!

Nodig

1 bundel jonge worteltjes

1 rode ui

2 teentjes look(of meer)

Een mix van worstjes (neem best dikkerds)

Gnocchi di patate (ligt normaal bij de pasta)

Rozemarijn, oregano, peper, grof zout

Snij een rode ui (niet te fijn) en plet 2 teentjes look, laat licht bruin worden in een pan met een goeie klont boter en voeg dan de worteltjes , beetje olijfolie toevoegen en goed kruiden, grof zout en peper, voeg takken rozemarijn toe.Deksel op de pot en op een laag vuurtje laten sudderen.

Bak ondertussen de worstjes even rondom bruin en leg ze in een ovenschotel .

Kook de gnocchi gaar in gezouten water (2 min ongeveer) afgieten en bij de worstjes in de ovenschotel leggen.

Als de worteltjes bijna zacht zijn voeg je ze ook bij de rest. Heel veel takjes rozemarijn en oregano tussen het geheel steken, doe je ogen dicht en snuffel en je bent in Italië!

Overgiet alles nog eens met een flinke scheut olijfolie, nog wat zout en peper eventueelen en zet de schaal onder de grill in de voorverwarmde oven op zo'n 200°  voor een dik halfuur. Beetje in de gaten houden en af en toe de worstjes draaien zodat ze mooi bruin kleuren.

Opdienen en genieten.

 

07:35 Gepost door katrien in Koken | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.