18-01-12

Red velvetcake poging 1, de testfase.

Ooit, toen hier nog maar 2 stuks kinderen rondliepen, had ik een echte job, met een mooi bureau en uitzicht en een gsm en laptop en een echt loon en heel veel verantwoordelijkheid en heel veel stress en heel veel nekpijn ook....deadlines links en rechts, en weinig tijd voor "het huishouden", toen kon ik de kinderen misleiden door een pak koeken op een ovenplaat te gooien en te doen alsof ik ze vers gebakken uit de oven nam...dat was lachen en dat waren nog eens tijden....nu hebben we 3 kinderen en ben ik toch maar een tijd huisvrouw geworden wegens niet verenigbaar...nu lijkt het alsof ik nog minder tijd heb, is mijn huis eigenlijk zelden proper gekuist en ligt er altijd een lijst met "to do"dingen klaar...

Maar de nep gebakken koekjes of taartjes...dat is verleden tijd...

Mijn eerste poging voor de klassieker "Red velvet" in beeld...chaotisch als ik ben, zag ik pas te laat dat de rode kleurstof bijna op was en is het eerder een "Roze velvet" geworden...maar dat lijkt me een detail...toch?

IMG_2521.JPG

 

IMG_2524.JPG

IMG_2526.JPG

Slordig, ik geef het toe...

IMG_2530.JPG

Goddelijk., die topping van witte chocola, roomboter en roomkaas...I like!

IMG_2533.JPG

Ik geef mezelf een dikke 7...er moet nog vanalles beter maar dit is niet voor niks de "testfase".

En ja,... ik mis die echte job soms wel en ook mijn bureau en laptop en de koffie...maar het gehaast, de stress, het eeuwige "druk druk" dat zegt me momenteel zo weinig en ik zou het nog veel erger vinden om mijn kinderen amper te kennen...Dus voor even is dit de job van mijn leven.

17:04 Gepost door katrien in Koken | Commentaren (3)

14-01-12

Words that inspire me on saturday...

216735800786801134_BmMSnTIH_b[1].jpg

09:03 Gepost door katrien in Words | Commentaren (1)

12-01-12

PS I made this...

Ik wou een makkelijke logeertas maken voor Gloria om bij nichtje Léonie te gaan slapen...

Nodig : Stevige stof, (een oud ikea-gordijn gevonden in de kelder) ,lintjes voor de afwerking, transferpapier en pinterest voor de afbeeldingen!

IMG_2512.JPG

IMG_2516.JPG

Voila.

17:19 Gepost door katrien in Naaien | Commentaren (1)

10-01-12

Verslavende tijdverspilling.

Bloggen is tijdverlies....toch? Zeker als je eigenlijk niks belangrijks te vertellen hebt zoals ikzelf....maar wat is er zaliger dan bewust "nutteloos tijd verliezen", als het eigenlijk een beetje een verslaving is geworden...dàt hele internet is toch verslavend...neem nu bijvoorbeeld al die leuke dingen op Pinterest...hoeveel tijd ben ik daar aan kwijt, ik wil het niet weten (maar wat heb ik er al veel ideetjes uit gehaald ook!)...en dan heb ik het nog niet over mijn pas ontdekte nieuwe verslaving, namelijk, Polyvore....ja ik beken...ik hou van kleren en shoppen, ben best een beetje fashionista en misschien zelfs een shopaholic...maar goed , Polyvore dus...wie dat weer uitgevonden heeft, die krijgt een prijs van mij en waarom ontdek ik dat nu pas??? Waar zat het al die tijd toen ik het nog niet gevonden had, gewoon verstopt in het hele internet-oerwoud dus..... ik hou me nu bezig (of ,ik verspeel mijn tijd, zo je wilt) met outfitjes bij elkaar te zoeken , nog leuker en uitdagender ,(heb ik voor mezelf beslist)...is te proberen om dus outfitjes samen te stellen met stukken die ik zo ongeveer zelf in mijn kast heb hangen...en dan trek ik dat de volgende dag zelf aan, is dat niet hilarisch en belachelijk....ik vind het gewoon zo lekker nutteloos en zo helemaal iets voor mezelf dat ik het hier verkondig...

Pas op voor verslaving, ik heb mijn 2 oudste kinderen ook al aangestoken , zij plakken trendy outfitjes voor zich zelf samen, dat zijn toch kinderen naar mijn hart ...

Maar goed, zal het snel eens demonstreren aan de hand van een voorbeeld...dit heb ik bij elkaar gezocht op Polyvore, je registreert jezelf en dan klik je op "sets" en "nieuw"..het is simpel en wijst zichzelf wel uit..

jeans,ugg,beige

En vandaag heb ik zoiets aan dus...(beige trui, jeans, uggs en de Vuitton sjakos is mijn erfstuk( van mijn lieve mama geweest))

P1090168.JPG

P1090169.JPG

Heerlijk, toch???? Geniaal gewoon!

En ik schaam me niet want dit is mijn "enjoying the small things of life-blog"

 

08:27 Gepost door katrien in Blog, Mezelf, Ontspanning, Shopping | Commentaren (2)

09-01-12

Hemelse Nutella cupcakes op maandag.

IMG_2508.JPG

Ik geloof niet in een god...maar ze smaken toch echt hemels....

Gebruik hetzelfde recept als twee posten terug maar vervang de pindakaas door nutella, die je er pas helemaal op het einde door gaat mixen, zodat je wat zwierige nutella strepen door je deeg maakt...dus niet helemaal glad en door elkaar mixen... Bij de topping (ook zelfde recept ) heb ik geen chocolade meer gedaan maar wel vloeibare honing, verschuif uw dieet naar volgende week maandag ...

IMG_2506.JPG

 

 

18:10 Gepost door katrien in Cupcakes | Commentaren (0)

08-01-12

Must have-outfit

y[1].jpg

Uitgezonderd van het sjakoske...

Die jeans lijkt me super !

10:22 Gepost door katrien in Mezelf, Shopping | Commentaren (1)

07-01-12

Pindakaas cupcakes met chocoladetopping

Je kan kiezen tussen een cupcake opeten of gewoon aan je billen plakken, het eindresultaat is hetzelfde, maar dit recept is zoooooo lekkerrrr....

P1070968.JPG

125 gram zelfrijzende bloem

125 gram suiker

125 gram boter

2 eitjes

1 el melk

dikke soeplepel pindakaas*

Begin met de oven voor te verwarmen op 180°

Boter beetje laten smelten in microgolf (zo'n 45 sec) en heel goed mengen (mixer) met de suiker, twee eitjes erbij , bloem erbij mengen en pindakaas en melk erbij, goed luchtig mixen. Beslag in cupcakes-vormpjes gieten, ik gebruik een bakplaat waar 12 papieren vormpjes inpassen. Verdeel het deeg dus wat gelijk over de 12 vormpjes. Eventueel in elk vormpje nog een stukje pure chocola duwen (njammie)

18 à 20 min bakken (hangt beetje af van je oven) in het midden van de oven op 180°

Laten afkoelen op een rooster en ondertussen topping maken...150 gram poedersuiker mengen met 150 gram roomboter en een goeie kwak roomkaas (een kwak is bij mij een soeplepel of 2) en wat gesmolten pure chocolade of gebruik chocoladepoeder (hoe meer hoe donkerder de topping). Goed en lang mixen !

 Topping nog wat laten opstijven in de koelkast tot de cakejes echt afgekoeld zijn.

Topping in een spuitzak en dikke toef op de cupcake spuiten, nog wat versiering erover zoals hagelslag of suikerpareltjes...

* Indien geen liefhebber van pindakaas kan je dit gerust vervangen door wat vanille of amandelextract.

 

 

15:26 Gepost door katrien in Cupcakes, Koken | Commentaren (2)