06-02-12

Hello monday

En het weekend was weer geweldig! Met een overdosis aan cupcakes (en kleurstof auww)...

IMG_2627.JPG

IMG_2632.JPG

 Sneeuw!!!

IMG_2618.jpg

En nog meer cupcakes

IMG_2679.JPG

Goed geshopt op het stoffenspektakel, stoffen hangen te drogen (ja!! heb ze voorbeeldig eerst gewassen) en de komende week staat absoluut in het teken van naald en draad !

♥Have a nice week♥

12:39 Gepost door katrien in Cupcakes, Naaien, The Kids | Commentaren (2)

09-01-12

Hemelse Nutella cupcakes op maandag.

IMG_2508.JPG

Ik geloof niet in een god...maar ze smaken toch echt hemels....

Gebruik hetzelfde recept als twee posten terug maar vervang de pindakaas door nutella, die je er pas helemaal op het einde door gaat mixen, zodat je wat zwierige nutella strepen door je deeg maakt...dus niet helemaal glad en door elkaar mixen... Bij de topping (ook zelfde recept ) heb ik geen chocolade meer gedaan maar wel vloeibare honing, verschuif uw dieet naar volgende week maandag ...

IMG_2506.JPG

 

 

18:10 Gepost door katrien in Cupcakes | Commentaren (0)

07-01-12

Pindakaas cupcakes met chocoladetopping

Je kan kiezen tussen een cupcake opeten of gewoon aan je billen plakken, het eindresultaat is hetzelfde, maar dit recept is zoooooo lekkerrrr....

P1070968.JPG

125 gram zelfrijzende bloem

125 gram suiker

125 gram boter

2 eitjes

1 el melk

dikke soeplepel pindakaas*

Begin met de oven voor te verwarmen op 180°

Boter beetje laten smelten in microgolf (zo'n 45 sec) en heel goed mengen (mixer) met de suiker, twee eitjes erbij , bloem erbij mengen en pindakaas en melk erbij, goed luchtig mixen. Beslag in cupcakes-vormpjes gieten, ik gebruik een bakplaat waar 12 papieren vormpjes inpassen. Verdeel het deeg dus wat gelijk over de 12 vormpjes. Eventueel in elk vormpje nog een stukje pure chocola duwen (njammie)

18 à 20 min bakken (hangt beetje af van je oven) in het midden van de oven op 180°

Laten afkoelen op een rooster en ondertussen topping maken...150 gram poedersuiker mengen met 150 gram roomboter en een goeie kwak roomkaas (een kwak is bij mij een soeplepel of 2) en wat gesmolten pure chocolade of gebruik chocoladepoeder (hoe meer hoe donkerder de topping). Goed en lang mixen !

 Topping nog wat laten opstijven in de koelkast tot de cakejes echt afgekoeld zijn.

Topping in een spuitzak en dikke toef op de cupcake spuiten, nog wat versiering erover zoals hagelslag of suikerpareltjes...

* Indien geen liefhebber van pindakaas kan je dit gerust vervangen door wat vanille of amandelextract.

 

 

15:26 Gepost door katrien in Cupcakes, Koken | Commentaren (2)