09-05-12

WIWW

As usual, linking up with the pleated poppy

IMG_4207.JPG

IMG_4211.JPG

IMG_4212.JPG

Jacket and top: Zara

Necklace : Swarovski

(Pictures taken by my lovely daughter)

IMG_4203.JPG

 

09:12 Gepost door katrien in WIWW(what I wore wednesday) | Commentaren (3)

08-05-12

Receptje uit de nieuwe keuken

IMG_4232.JPG

Ietsje meer tijd nodig voor dit dan de snelle slaatjes...maar heel lekker en budgetvriendelijk!

Nodig

1 bundel jonge worteltjes

1 rode ui

2 teentjes look(of meer)

Een mix van worstjes (neem best dikkerds)

Gnocchi di patate (ligt normaal bij de pasta)

Rozemarijn, oregano, peper, grof zout

Snij een rode ui (niet te fijn) en plet 2 teentjes look, laat licht bruin worden in een pan met een goeie klont boter en voeg dan de worteltjes , beetje olijfolie toevoegen en goed kruiden, grof zout en peper, voeg takken rozemarijn toe.Deksel op de pot en op een laag vuurtje laten sudderen.

Bak ondertussen de worstjes even rondom bruin en leg ze in een ovenschotel .

Kook de gnocchi gaar in gezouten water (2 min ongeveer) afgieten en bij de worstjes in de ovenschotel leggen.

Als de worteltjes bijna zacht zijn voeg je ze ook bij de rest. Heel veel takjes rozemarijn en oregano tussen het geheel steken, doe je ogen dicht en snuffel en je bent in Italië!

Overgiet alles nog eens met een flinke scheut olijfolie, nog wat zout en peper eventueelen en zet de schaal onder de grill in de voorverwarmde oven op zo'n 200°  voor een dik halfuur. Beetje in de gaten houden en af en toe de worstjes draaien zodat ze mooi bruin kleuren.

Opdienen en genieten.

 

07:35 Gepost door katrien in Koken | Commentaren (0)

07-05-12

Words that inspire

 

58828338852623244_KCMK2CDo_c[1].jpg

Deze vind ik zo goed!!!!

 

14:16 Gepost door katrien in Words | Commentaren (2)

04-05-12

Een geslaagde rok voor mezelf , voila.

Na een avond "begeleid naaien" (klinkt raar) en met de deskundige uitleg van Marieke...

I proudly present

IMG_4174.JPG

Het patroon is een Alijn uit het boek van Mme Zsazsa, maar....ik vond dat bij nader inzien niks voor mij, en heb de A er een beetje uitgeknipt en een gewoon rechter model van gemaakt ...voel me daar meer in thuis.

 

IMG_4175.JPG

Stofje gescoord bij Verkempinck, was goedkoop , niet echt ideaal om mee te werken omdat het nogal meerekt maar het resultaat is wel goed.

Een wit paspelbandje ertussen en klaar.

 

IMG_4177.JPG

 

 

 

 

21:21 Gepost door katrien in Naaien | Commentaren (5)

02-05-12

Op aanvraag:het beste broodrecept en nog een slaatje.


IMG_4160.JPGGeef ons heden ons dagelijks brood...amen...

Meng 525 gram bloem (ik koop ze altijd bij Aveve), meng zelf en wissel zoveel mogelijk af, voor dit brood nam ik 100 gram surfinabloem, 150 gram masteluin en de rest meergranenbloem en een handvol zonnebloempitten, 300 ml water, een flinke klont boter, een koffielepel zout en drie koffielepels gist (in poedervorm), ik doe geen suiker bij mijn brood, soms wel een eetlepel honing. Dit alles doe ik in de mengkom van de broodbakmachine, maar dit kan dus alleen als je zo'n machine hebt. Selecteer het kneed en rijsprogramma, bij mij is dat een programma van 1.5 uur. Ik bak nooit brood af in de bakmachine, er gaat niks boven bakken in de oven. Indien geen broodbakmachine, geen paniek, gewoon verder lezen. Meng en kneed dan dit hele zootje met de hand, leg het deeg onder een handdoek op een bakplaat en laat een dik uur rijzen op een warme plaats.

Haal het deeg uit de machine (of vanonder je handdoek) en klets het op uw werkblad (bestuif het eerst met wat bloem tegen het kleven) sla het deeg plat, beuk erop met je vuisten, verwerk ondertussen frustraties van eerder op de dag (paljas van een baas, een akelige collega of gewoon een lastig kind)

 plooi dan het deeg dichten nog eens en nog eens,tot je een wat rondere vorm gemaakt hebt, zorg dat er voldoende lucht in het brood zit. Leg op een bakplaat (op velletje bakpapier) en laat een 40tal min rijzen onder (propere) handdoek op een warme plek. Na 20 minuten kerf ik twee lijnen in het deeg, ziet er mooier uit en dan verwarm ik de oven op 220 graden en zet een kon water in de oven.

Neem de bakplaat met het deeg en verstuif wat water op je brooddeeg, dit kan met een plantenspuit bijvoorbeeld. Open de oven en zet zo snel mogelijk je brood erin (in het midden) en de deur voorzichtig dichtdoen, niet met een klap want dan is alle vochtige lucht weg. Bak 12 min op volle kracht (warmte onder en boven), draai dan de bovenwarmte uit en laat nog 20 min bakken en verlaag je temperatuur tot 200°. Als je de bovenwarmte in je oven niet kan afzetten, verlaag dan gewoon de temperatuur en hou goed in de gaten dat je brood niet zwart kleurt.

Brood uithalen en op een rooster laten afkoelen, ter controle klop op de onderkant van je brood als je het uit de oven haalt, dat moet wat hol klinken.

Snij een snee brood af, doe er boter op en confituur of choco terwijl het zaakje nog warm is...ZALIG!

(Recepten voor het beste wit brood en pistolets volgen nog.)

IMG_4154.JPG

Het slaatje dat heel snel klaar is.

Halveer een bakje kerstomaatjes, doe ze in een ruime slakom en overgiet met ruim olijfolie en maal grof zout erover.

Neem een zak voorgewassen "veldsla met rode bietjes" en een zak "gemengde sla". Snipper zoveel mogelijk verse kruiden (alles komt uit mijn moestuin) rozemarijn, peterselie, oregano .

Rasp hier "Oudendijk Brokkelkaas" over, nog eens overgieten met wat olijfolie, draaien met de pepermolen en opdienen.

En ja, het is zalig koken in mijn nieuwe keuken !!! Joehoe!!!

 

 

17:39 Gepost door katrien in Koken | Commentaren (8)

01-05-12

Keuken part4 voor en na.


Na 1x friet met viandel en mayonaise op vrijdagavond , 1x afhaalspaghetti van het frietkot op zaterdagavond, 1x meeneemchinees op zondagavond en een poging om op maandagavond nog uit eten te gaan met een kleuter die doodmoe was en overstuur en wij (ook overstuur en doodmoe) nergens gereserveerd hadden en dus geen tafel vonden...en uiteindelijk nog maar eens een frietkot bezochten...was het een verademing om vanavond echt te koken! Onze ikea-keuken is af, ze staat er...het was en hele klus en ik zag er meermaals geen einde aan komen...maar op een paar plinten en lichtlijsten na is de keuken af!

 

Voor

( een I love the 90s-kitchen, awooeeeeeeee!!!!)

IMG_2393.jpg

Na

Ooooh en aaaah!

IMG_4162.JPG

IMG_4163.JPG

En de oven werkt ook al!

 

IMG_4160.JPG

Voor mij 2 weken geen frieten meer alstublief!

 

IMG_4154.JPG

20:38 Gepost door katrien in Huis, Koken | Commentaren (5)

30-04-12

Count your blessings.

P1110037.JPG

 In de auto

Gloria : Ik ben mama se vriend ééé..

Papa: Nee, ik ben mama haar vriend...jawel!!!!

Gloria: Neeeee ééé mama, ik ben je vriend éééé!!!!!! Jawel Papa ik ben mama se vriend.

Papa : Neen hoor, ikke!!! (waarop ik beetje knipoog en van neen schud naar Gloria)

Gloria: (héél kwaad tegen papa) Neehééééé, ik ben mama se vriend, kijk maar e keer naar se kop.

 

Voor de tv kijkend naar liedje van K3

 

Gloria (weer kwaad) : Mama ik wil Josje zien en niet Lakteen (Kathleen) 

Gloria : Ik ben Josje hé Mamaaaaaa en jij bent die, jij bent Karel (ipv Karen) éééé Mamaaaa.

 

Gloria , bazig tegen Midas.

"Jij moet nu stilletjes en rustig zitten aan me buroooo en ik ga met je ZSM (gsm) spelen"

Midas zingend

"Ik geef je een stinkende zooooeeeeennnnnn"

Gloria( weer kwaad!!) Neeee, nie juist broer, ééé Mama, broer is nie juist aan t zingen éééé.

                                 Jongens weten da niet, alleen meisjes, ééé!

Count your blessings!

Linking up with Zilverblauw

P1110039.JPG

 

 

 

 

 

08:29 Gepost door katrien in Count your blessings, The Kids | Commentaren (2)